Home Register Arcade Gallery Chatroom Members Search Today's Posts Mark Forums Read Log In
Go Back   Inside: SereneScreen Fan Forum > SereneScreen Products > Marine Aquarium 3 for Windows
Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 06-21-2010, 05:14 AM   #1
abwolfson
Registered
 
Join Date: Dec 2008

Posts: 6
Norton File Insight Problem

Strange occurrence. When I downloaded version 3.1 from http://www.fish-byte.com/MarineAquarium3.scr Norton's File Insight said the file was not trustworthy and deleted the file. I then downloaded Beta 11p http://www.fish-byte.com/MA3Beta.zip and it unzipped and ran with no problem. There appears to be something in 3.1 that is causing Norton to gag.

Have not had any problems with any of the betas.

Love the program, great work Jim.

Any ideas?

Alan
abwolfson is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 07:08 AM   #2
klind75997
Registered
 
klind75997's Avatar
 
Join Date: Nov 2008

Location: Vacaville, CA
Posts: 10
Norton

I have had the same problem. Should be ok when put in installer mode. We will see.
klind75997 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 07:32 AM   #3
Dale
Banned
 
Join Date: Jun 2005

Location: Western Missouri
Posts: 960
I suspect that Norton's stuff may call any .scr file untrustworthy. They are "executable" files that could cause problems.
Dale is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 07:35 AM   #4
Wizwad
Only me...
 
Wizwad's Avatar
 
Join Date: Mar 2003

Location: Essex, England
Posts: 2,571
I can't help but wonder if this isn't an idiosyncracy of the current Norton system. After all, if the .scr is merely an unzipped version of the .zip (which it clearly is) and the zip has been performed by an industry recognised package (which it has, namely Winzip), then it is baffling that Norton, which happily scans inside such zipped files/folders, would allow the zip through but not the uncompressed scr.

edit: beaten to it in a much more concise conclusion by Dale.
Mark
-----------
Intel i7 930 | Asus P6X58D-E | Corsair DDR3 1600 6GB | Palit 1GB GeForce GTX460 Sonic | Enermax ERV850EWT PSU | 1.5TB WD15EARS | LG BH10LS30 BluRay| Antec 900 Case | Acer Aspire GD245HQ 23.6" | Windows 10 Professional x64
Wizwad is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 07:47 AM   #5
JamesMeacham2005
Registered
 
JamesMeacham2005's Avatar
 
Join Date: Feb 2009

Posts: 17
antivirus issues

Not sure if related but after trying 3.1 on my laptop Kerpesky Pure said I had a key logger/intrusion issue. This happened right after running 3.1 Again not sure if this might be the same problem. But thought worth mentioning
JamesMeacham2005 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 08:02 AM   #6
JohnWho
Registered
 
JohnWho's Avatar
 
Join Date: Sep 2009

Location: Tampa Bay Area, Florida
Posts: 486
That is interesting, James.

Perhaps, since MA does intercept certain keys (the "hotkeys"), it is being identified this way?

Did it do it the same thing with 3.0 beta?
I know you think you understand what you thought I said,
but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant!
JohnWho is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 02:41 PM   #7
Dale
Banned
 
Join Date: Jun 2005

Location: Western Missouri
Posts: 960
OK, that's two AV packages that don't like MA3.

I'm using Microsoft Security Essentials, and it hasn't complained about MA3.

Just a data point - but I would hate to see 3.1 hit the street (installer version) with this potential firestorm.

How does Prolific test their products for AV sensitivity?
Dale is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 03:21 PM   #8
henemly
asdf
 
henemly's Avatar
 
Join Date: Feb 2008

Location: Hiko, CommieFagnia
Posts: 275
Virii Total says zero out of 41 engines, looks super clean I would say.
http://www.virustotal.com/analisis/7...199-1277154689
http://www.coltrain.byethost8.com
henemly is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 04:39 PM   #9
klind75997
Registered
 
klind75997's Avatar
 
Join Date: Nov 2008

Location: Vacaville, CA
Posts: 10
Norton

I think I found a fix. Before dowloading I turned off the firewall and the Anti-virus auto-protect. Downloaded and installed then turned them both back and no problems since. I have never had a problem with the installer version.
klind75997 is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 02:28 AM   #10
JamesMeacham2005
Registered
 
JamesMeacham2005's Avatar
 
Join Date: Feb 2009

Posts: 17
Exclamation Re antivirus issue

@JohnWho

I had no problems with 3.0. It may have just been a fluke but it was a little strange I got that warning from my security suite right after running 3.1. FYI not got the popup since taking 3.1 of my system. HOPE MY SYSTEM ISN'T HACKED
JamesMeacham2005 is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 03:17 AM   #11
Wizwad
Only me...
 
Wizwad's Avatar
 
Join Date: Mar 2003

Location: Essex, England
Posts: 2,571
Originally posted by Dale:
OK, that's two AV packages that don't like MA3.

I'm using Microsoft Security Essentials, and it hasn't complained about MA3.
 
I think the lesson I take from this is that even if more than one av product report a problem, it's very likely to be a quirk of the av product's config and not a problem with MA.
Mark
-----------
Intel i7 930 | Asus P6X58D-E | Corsair DDR3 1600 6GB | Palit 1GB GeForce GTX460 Sonic | Enermax ERV850EWT PSU | 1.5TB WD15EARS | LG BH10LS30 BluRay| Antec 900 Case | Acer Aspire GD245HQ 23.6" | Windows 10 Professional x64
Wizwad is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 06:47 AM   #12
JohnWho
Registered
 
JohnWho's Avatar
 
Join Date: Sep 2009

Location: Tampa Bay Area, Florida
Posts: 486
Originally posted by JamesMeacham2005:
@JohnWho

I had no problems with 3.0. It may have just been a fluke but it was a little strange I got that warning from my security suite right after running 3.1. FYI not got the popup since taking 3.1 of my system. HOPE MY SYSTEM ISN'T HACKED  
Not to worry - we know that Marine Aquarium is a safe program.

Many Anti-Virus/Anti-Spyware/Malware/etc.-ware packages get "false positives" now and then. They are usually corrected quickly.

Your suite may be detecting it as "suspicious" activity rather than "malicious" activity which may be understandable when analyzing a "scr" file that may be intercepting keystrokes. I suggest you put MA 3.1 back on your system and then if you get that error, look at it closely. Is it giving you a chance to "accept" MA 3.1 behaviour as "OK"? If so, once you do that you won't see the pop up again.

MA 3.1 is safe and you'll enjoy the new features.

Without knowing and understanding exactly what might be different in this regard between 3.0 and 3.1, it does seem a bit odd that you only got the message with 3.1.
I know you think you understand what you thought I said,
but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant!
JohnWho is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 07:26 AM   #13
feldon34
Forum Administrator
 
feldon34's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Rock Hill, SC
Posts: 10,893
Originally posted by Dale:
OK, that's two AV packages that don't like MA3.  
I think this is a mischaracterisation.

If Marine Aquarium 3.1 were inside a Zip file, I doubt these antivirus programs would be raising a red flag.
"Journalism is printing what someone else does not want printed. Everything else is public relations." - George Orwell
"If voting changed anything, they'd make it illegal." - Emma Goldman
feldon34 is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 09:48 AM   #14
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,626
You can always download the Zipped version: http://www.fish-byte.com/MarineAquarium3.zip
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Inside: SereneScreen Fan Forum > SereneScreen Products > Marine Aquarium 3 for Windows



Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -6. The time now is 02:12 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.