Home Register Arcade Gallery Chatroom Members Search Today's Posts Mark Forums Read Log In
Go Back   Inside: SereneScreen Fan Forum > SereneScreen Products > Marine Aquarium 3 for Windows
Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 02-18-2009, 02:16 PM   #261
Dale
Banned
 
Join Date: Jun 2005

Location: Western Missouri
Posts: 960
Originally posted by Jav400:
So the best way to be notified of a new version is to subscribe to that thread, then when a new post is made you will be automatically notified.  
Then perhaps all purchasers of MA3Beta should be automatically subscribed to that thread.
Dale is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2009, 02:22 PM   #262
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,628
Can't send them email notifications. They'll turn us in to the spam cops.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2009, 04:47 PM   #263
Andrew Jenkins
Registered
 
Join Date: Dec 2007

Location: London
Posts: 18
I have tried downloading the new Marine Aquarium 3 BETA - Windows Upgrade (no issues) however when I put in my old keycode for 2.6 (purchased Oct 07) it doesn't seem to recognise it and asks me to input TESTFISH. Am I using the right keycode? (found in my original online purchase of 2.6)- a six digit code starting MA...
Andrew Jenkins is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2009, 05:43 PM   #264
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,628
The official version does not accept MA2.6 Keys. The unofficial Betas probably won't either for much longer.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2009, 07:47 PM   #265
markknight
Prolific Team
 
Join Date: Jul 2007

Location: Burbank, Ca
Posts: 21
I have gone through and cleaned up most if not all the strange installer issues. MS just makes this all very difficult unless an MSI is used.

Josh, or Support person is getting the occasional call in Vista64 regarding:
MA3 installs but the desktop icon does nothing because "Windows has moved the file."

Has anyone else seen this? I cannot recreate this on any of my 64bit systems and it might take a fresh install for me to do so.
Mark Knight
MIS Specialist
markknight is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2009, 09:26 AM   #266
Dale
Banned
 
Join Date: Jun 2005

Location: Western Missouri
Posts: 960
Originally posted by markknight:
I have gone through and cleaned up most if not all the strange installer issues. MS just makes this all very difficult unless an MSI is used.

Josh, or Support person is getting the occasional call in Vista64 regarding:
MA3 installs but the desktop icon does nothing because "Windows has moved the file."

Has anyone else seen this? I cannot recreate this on any of my 64bit systems and it might take a fresh install for me to do so.  
Perhaps file system redirection?

https://www.feldoncentral.com/forums...d.php?p=111002
Dale is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2009, 02:07 PM   #267
jmsquared
Registered
 
Join Date: Jan 2006

Location: Door County, Wisconsin
Posts: 8
What would happen if your running the purchased copy of MA3 (9b) and replace the ma3.scr file with one of the newer files (9L)?
jmsquared is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2009, 02:20 PM   #268
Jav400
Administrator
 
Jav400's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
22 Highscores

Location: Tennessee
Posts: 9,668
Basically just what you would expect, it will run, and you will have access to anything in the new version; but you're going to be turning off the stats display every time it comes on again.
Jav400 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2009, 02:43 PM   #269
Dale
Banned
 
Join Date: Jun 2005

Location: Western Missouri
Posts: 960
Originally posted by jmsquared:
What would happen if your running the purchased copy of MA3 (9b) and replace the ma3.scr file with one of the newer files (9L)?  
What he said - but the file name is not ma3.scr
Dale is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2009, 02:44 PM   #270
Yodelking
yodeler
 
Yodelking's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
1 Highscore

Location: Staffanstorp, Sweden
Posts: 294
jmsquared: Also that it will expire in 2 weeks, and you need to replace with a newer beta...
Yodelking - För god att kolsyra!
Yodelking is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2009, 03:37 PM   #271
Ralph
Retired
 
Ralph's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
1 Highscore

Location: Edmonton Alberta Ca
Posts: 2,322
Originally posted by jmsquared:
What would happen if your running the purchased copy of MA3 (9b) and replace the ma3.scr file with one of the newer files (9L)?  
I would expect you could run both if you wanted to. Copy MA3Beta.scr to Windows\System32 and then select it from .... desktop > properties > display properties > screen saver.

The "beta" will then run with all the "beta" characteristics.. stats.. bugs..expiry.. etc.
Ralph is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2009, 03:41 PM   #272
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,628
By the way, the expiration has been 28 days for the last few "BetaBeta" versions. The official version on the SereneScreen site does not expire.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2009, 03:51 PM   #273
Dale
Banned
 
Join Date: Jun 2005

Location: Western Missouri
Posts: 960
Originally posted by Ralph:
I would expect you could run both if you wanted to. Copy MA3Beta.scr to Windows\System32 and then select it from .... desktop > properties > display properties > screen saver.

The "beta" will then run with all the "beta" characteristics.. stats.. bugs..expiry.. etc.  
Yes, of course you can. In fact, you can run many different (unexpired) versions by naming them differently, and/or placing them in various locations.

And, as long as you never see a bug or a problem, you won't have any problem figuring out what's causing it. And of course, if you never see a bug or a problem, you won't need to tell Jim exactly how to duplicate it.
Dale is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2009, 12:56 AM   #274
Falz
Registered
 
Join Date: Apr 2003

Location: Australia
Posts: 118
PLEASE support vsync.... the tearing looks horrible.
Falz is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2009, 01:44 AM   #275
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,628
So turn on vsync.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2009, 11:43 AM   #276
Dale
Banned
 
Join Date: Jun 2005

Location: Western Missouri
Posts: 960
Two additional installer issues:

1. The installer helpfully places an updated readme.txt file in C:\Program Files\SereneScreen\Marine Aquarium 3\. That file contains useful information, including answers to usage restrictions, corporate licensing, etc. etc. However, that file is "invisible" to the average user, because there is no indication anywhere (in the program or the installation) that the file exists.

2. Generally, it's considered good practice to make available to the user, for reference, a copy of the "license" that the user "signed" when installing the software. As far as I can determine, the license is not present anywhere (except internally in the installer).
Dale is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2009, 04:46 PM   #277
jimkraz
Registered
 
jimkraz's Avatar
 
Join Date: Nov 2004

Location: Troon, Scotland
Posts: 125
Smile

Dale, does the average person look through "read me", I know it's a rare thing for me to do so, and I don't know of anyone who makes a beeline to the read me, it's there, every game or bit of software I install, I click next, without reading, I'm sure the PC software police are not going to come knocking on my door if I don't, I have severe heart problems, so I hope I will not be carted off.
Something Fishy Going On
jimkraz is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2009, 08:11 PM   #278
Dale
Banned
 
Join Date: Jun 2005

Location: Western Missouri
Posts: 960
Originally posted by jimkraz:
Dale, does the average person look through "read me", I know it's a rare thing for me to do so, and I don't know of anyone who makes a beeline to the read me, it's there, every game or bit of software I install, I click next, without reading, I'm sure the PC software police are not going to come knocking on my door if I don't, I have severe heart problems, so I hope I will not be carted off.  
I agree, the average person does not look through the "readme". (nor does the average person read the license, etc.).

However, my point was that the only way to know that the readme file exists, with MA3, is to go searching around through program files to find it.

That would be OK if the readme file didn't contain anything useful. [And in that case, why provide it at all] - so I would be saying that they should just save the 12 KB of download bandwidth, and not do it at all.

In other words, reasonable alternatives would be (1) make it reasonably easy to find; or (2) don't bother providing it.

But in this case, the readme file contains things like:

I. System Requirements
II. Troubleshooting
III. Licensing
1. Is there a site License available for my company?
2. Do you offer the product on floppies for distribution, or may we distribute the shareware demo version, without charge, to our customers so they can register the full version at a later date?
3. Can I get a custom version of Marine Aquarium, with my logo in the background, or on the fish?

IV. Customizing Your Marine Aquarium's Crystal
V. Marine Aquarium Hotkeys
VI. Program Settings
VII. Display Settings
VIII. Music Playlist

Part of this looks like the "help" file for settings. Part is supplemental information for potential corporate purchasers, and for "big box stores" wishing to use it for demonstrations.
Dale is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2009, 09:09 PM   #279
Ralph
Retired
 
Ralph's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
1 Highscore

Location: Edmonton Alberta Ca
Posts: 2,322
Perhaps the "installer" should drop a copy on the desktop.. or, better a short cut. It does seem to have information that could be beneficial... if one cared.. if not .. delete it
Ralph is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2009, 09:17 PM   #280
feldon34
Forum Administrator
 
feldon34's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Rock Hill, SC
Posts: 10,893
Usually the installer has a checkbox at the end of the process "View the Read Me file now?"
"Journalism is printing what someone else does not want printed. Everything else is public relations." - George Orwell
"If voting changed anything, they'd make it illegal." - Emma Goldman
feldon34 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Inside: SereneScreen Fan Forum > SereneScreen Products > Marine Aquarium 3 for Windows



Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -6. The time now is 04:48 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.