Home Register Arcade Gallery Chatroom Members Search Today's Posts Mark Forums Read Log In
Go Back   Inside: SereneScreen Fan Forum > SereneScreen Products > Marine Aquarium 3 for Windows
Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 12-16-2008, 04:27 AM   #161
cjmaddy
Registered
 
cjmaddy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001

Location: Lancashire, UK
Posts: 7,858
All those changes are working fine in Win2K, - however, might the last button be better worded, 'Fullscreen or Windowed', - or even just, 'Fullscreen' ?

.... Ah! - I see you've used the same pop-up after a right-click on the fullscreen! - Make that..... 'Fullscreen or Windowed'

Last edited by cjmaddy; 12-16-2008 at 12:23 PM.
cjmaddy is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2008, 05:03 AM   #162
Yodelking
yodeler
 
Yodelking's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
1 Highscore

Location: Staffanstorp, Sweden
Posts: 294
Number of fish.

If I select 30 fish, and then press "All Random", it sets the number to 16 fish. In my opinion, this option shouldn't change the amount of fish.
Other new things seems to work fine.

I noticed the crystal have one vertical line and one horizontal line.
ma.jpg

The vertical "brown" line looks intentional, but the vertical thin line doesn't look right.
Yodelking - För god att kolsyra!
Yodelking is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2008, 06:08 AM   #163
rctneil
Registered
 
Join Date: Jul 2008

Posts: 239
Question Beta 7J Comments

Removed the Titlebar auto-removal feature.
Thats great!

Added a Program Settings button for the Titlebar.
Works fine here!

Added a right-click pop-up menu.
This is a fantastic addition. Love how it appears wherever the cursor is when the mouse button is pressed

Window can now be dragged by clicking anywhere within it.
Hmm, When the title bar is off, clicking the button on the taskbar for the aquarium to minimise it doesn't work but when the titlebar is on then this method works fine.

New icon experiment.
New icon looks awesome and is sooooo much better suited! - Couldn;t it be enlarged to match the massive Vista-esque icons which are something like 256x256pixels? but scale down. Currently your new icon when files are viewed in Extra Large mode your icon sits in the middle of a massic white square with the 2 fish and star at the centre looking lost!

Important note: The alternate Logo image has been renamed to AltLogo.png.
Still works fine!


When will the background animation and new fish models/behavior start to appear as I think those are what will make MA3 look much more feature complete and finished!

Thanks

Regards,
Neil
rctneil is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2008, 10:11 AM   #164
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,624
Yodelking - That's actually the interior of a real crystal. They are bound to have some sharp edges and planes in them.

Number of fish - The final version will probably not change the number when All Random is selected, but for now I want to encourage people to use less fish. With 16 instead of 30, there is a lot less strange behavior as they struggle to keep out of each other's way.


rctneil - Thanks for the comments. Re: the minimize box - good catch. In my euphoria over discovering how to make the whole window draggable, I overlooked the fact that I'd be losing the normal functions of the drag bar (like the minimize button). A simple solution is to only use the full-window-drag when the titlebar is absent.

Next additions - Many people consider getting the clock/crystal functioning at least as well as the one in MA2.6, so the first efforts will probably go there.

I haven't tried it on Vista yet, but I'll look into the bigger icons.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2008, 10:19 AM   #165
Bob
Registered
 
Join Date: Jan 2002

Location: Florida
Posts: 101
I've been running 7j for about a half hour. Everything seems great. You haven't left me anything to complaine about. ;-)

The title bar fixes are perfect. No more blink/jump problems. Moving the window around is also working perfectly for me.

I haven't tested the alternate logo since I don't use the crystal.

Jim, you said this had not been tested on Vista. Well, now it has.

It looks to me like you will be moving forward to creating the new fishes and moving background items soon.

Well done as always, Jim.

Thanks,
Bob
Bob is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2008, 03:58 PM   #166
jroseone
Registered
 
Join Date: Feb 2006

Posts: 93
Changing the logo using the L works on vista as well, but I have not tried adding my own logo on the 7j version as of yet.
jroseone is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2008, 07:51 PM   #167
ESHIREY
Smilie Dragon
 
ESHIREY's Avatar
 
Join Date: Nov 2001

Location: Lebanon, PA
Posts: 4,713
I don't know what happen but in this latest one I got the garbled background again on one monitor.

Also I was thinking what would look good for the first release would be to add the moving clams. What do you think? After all I think Jim said he had them working, or something like that.

Just my
ESHIREY is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2008, 08:18 PM   #168
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,624
If I had them working, I'd put them in. Most of the hard work is done, though. Should take less than a week, but I'm still chasing down bugs.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 09:22 AM   #169
rctneil
Registered
 
Join Date: Jul 2008

Posts: 239
Maybe having one part of the tank animated will be a sort of teaser for whats to come. So when people buy it they will see one animated clam and think thats good so they will hopefully click the check for updates button to keep checking for more features.
rctneil is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 11:28 AM   #170
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,624
I'll probably have the fan corals waving slightly, and possibly the purple Gorgonia.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 11:58 AM   #171
rps
Registered
 
Join Date: Oct 2008

Posts: 57
Originally posted by Jim Sachs:
Just uploaded Beta 7j. http://www.fish-byte.com/MA3Beta.zip
Added a right-click pop-up menu.  
It looks great! My only comment is that I had envisioned something different for the pop-up menu. I dummied up an example and took a screenshot. (See attached.) This would be more "Windows Standard". [Just an observation - what you have now works fine, and I personally don't care if your interface is windows standard or not - just pointing this out in case you care.]
Attached Images
File Type: jpg ma3popup.jpg (186.7 KB, 41 views)
rps is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 01:17 PM   #172
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,624
I'll probably leave it the way it is. By the way, I just added a "Settings" option to the mini-menu.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 02:34 PM   #173
Stew2000
Registered
 
Stew2000's Avatar
 
Join Date: Oct 2007

Location: UK
Posts: 89
Would it be possible to make a "skinable" menu?
Obviously it would be a bit trickier to do then the .png of the logo.
Stew2000 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 02:38 PM   #174
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,624
Eventually when I get the new website done, I'll redo the program menus to match. It's a teak wood look.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 02:53 PM   #175
rps
Registered
 
Join Date: Oct 2008

Posts: 57
Originally posted by Jim Sachs:
I'll probably leave it the way it is.  
Fair enough.

Originally posted by Jim Sachs:
By the way, I just added a "Settings" option to the mini-menu.  
Nice touch!

~Ralph S.
rps is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 03:11 PM   #176
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,624
Yeah, I'm finding that I use the right-click Settings exclusively. That way, I never have to actually touch the keyboard
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 03:15 PM   #177
Stew2000
Registered
 
Stew2000's Avatar
 
Join Date: Oct 2007

Location: UK
Posts: 89
And if you're in a presentation with a remote mouse and the keyboard is about 10 foot away it's very useful.
Stew2000 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 03:48 PM   #178
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,624
It started with Cliff asking for a way of closing the program with a right-mouse click because he didn't have a keyboard handy when using his big screen. Now I just need to decide where to draw the line on right-click features.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 03:51 PM   #179
Stew2000
Registered
 
Stew2000's Avatar
 
Join Date: Oct 2007

Location: UK
Posts: 89
How many more features could you possibly need for a virtual aquarium?
Stew2000 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 04:12 PM   #180
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,624
Apparently there's no limit, as evidenced by the 85 pages and 1700 messages in the Marine Aquarium Wishlist section.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium

Last edited by Jim Sachs; 12-19-2008 at 02:12 PM.
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Inside: SereneScreen Fan Forum > SereneScreen Products > Marine Aquarium 3 for Windows



Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -6. The time now is 06:52 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.