Home Register Arcade Gallery Chatroom Members Search Today's Posts Mark Forums Read Log In
Go Back   Inside: SereneScreen Fan Forum > SereneScreen Products > Marine Aquarium 3 for Windows
Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 09-02-2009, 08:32 PM   #1
bigbass22
Registered
 
Join Date: Dec 2007

Posts: 6
Panning Stuck in Neutral

Hi Jim
I recently updated my GeForce 7200 to a Geforce 9800 GT. Everything in MA 3 was running fine under the former. However when I ran MA 3 under my Geforce 9800 I lost the ability to pan. However the program will let me pan in windowed mode without difficulty. I d/l 'd the latest drivers (dated Aug 17/2009) . It didn't help. I also checked to see if changing the sleep mode would help. It doesn't.
Thanks for your suggestions
Jim Harris
Toronto, Canada
bigbass22 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 12:11 AM   #2
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,587
Wow - I have no idea what's going on there.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 04:20 AM   #3
cjmaddy
Registered
 
cjmaddy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001

Location: Lancashire, UK
Posts: 7,858
I have experienced various graphic problems after updating video cards or drivers.

bigbass22, - Have you tried reinstalling DirectX and rebooting?
After fitting new video cards or installing new video drivers I always reinstall DirectX and then reboot.
..... It might be worth trying, it's always worked for me.
cjmaddy is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 05:28 AM   #4
Jav400
Administrator
 
Jav400's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
22 Highscores

Location: Tennessee
Posts: 9,655
First the obvious...............

Does it still move using the arrow keys, and I am assuming that you have hit the "P" key to make sure its not just in pause mode?
Jav400 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 10:56 PM   #5
bigbass22
Registered
 
Join Date: Dec 2007

Posts: 6
Cjmaddy and Michael a big thank you for your suggestions. I reinstalled Direct X and rebooted as suggested and was rewarded with a panning screen. Everything back to normal.
Thanks again
Jim Harris
bigbass22 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2009, 06:51 AM   #6
cjmaddy
Registered
 
cjmaddy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001

Location: Lancashire, UK
Posts: 7,858
Jim H, - That is music to my ears! - I am very glad that it solved your problem.

Jim S,
I think the first thing to recommend when video cards/drivers have been changed and MA faults are reported, should be to reinstall DirectX/reboot.
It's proved to be the solution too many times for it to be a coincidence.
cjmaddy is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2009, 07:14 AM   #7
Jav400
Administrator
 
Jav400's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
22 Highscores

Location: Tennessee
Posts: 9,655
It has long been told by nvidia and others that reinstalling DX with a driver change is recommended. That isn't anything new. The general problem is getting people to do it, most don't want to take the time.
Jav400 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2009, 07:19 AM   #8
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,587
Agreed, reinstalling DirectX and rebooting should be standard procedure.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Inside: SereneScreen Fan Forum > SereneScreen Products > Marine Aquarium 3 for Windows



Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -6. The time now is 07:35 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.