Home Register Arcade Gallery Chatroom Members Search Today's Posts Mark Forums Read Log In
Go Back   Inside: SereneScreen Fan Forum > SereneScreen Products > Marine Aquarium 3 for Windows
Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 06-22-2010, 08:35 AM   #61
feldon34
Forum Administrator
 
feldon34's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Rock Hill, SC
Posts: 10,897
Jim, I'm guessing you are using the PlaySound() function found in WinMM.dll?

spetro,

One suggestion I found is to go to your sound card/device (possibly through Volume control panel), go to Advanced, and choose Restore Defaults.

And if you have not already done so, try reinstalling your sound drivers.
"Journalism is printing what someone else does not want printed. Everything else is public relations." - George Orwell
"If voting changed anything, they'd make it illegal." - Emma Goldman
feldon34 is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 09:56 AM   #62
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,635
Yes, using PlaySound().
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2010, 06:25 AM   #63
spetro
Semper Paratus
 
spetro's Avatar
 
Join Date: Dec 2009

Location: Georgia Mountains and Florida, USA
Posts: 133
Thanks for the help. Sound is not the problem. I hear bubbles and guitar tune just fine. Problem seems to be that ma3 does not recognize the file I load into if from media center. . Let me ask this. I have both ma3 and 3.1 on my system. Will having both create a conflict?

My drivers are up to date.
spetro is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2010, 07:08 AM   #64
feldon34
Forum Administrator
 
feldon34's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Rock Hill, SC
Posts: 10,897
So you cannot even add the mp3 file to the list? Or you can add it, but it won't play? Sorry I have not kept up with the thread.

If you can't even add the song to the list, then I suspect the format, or there's a permissions issue with the Aquarium unable to write the playlist file.

If you can add the song, but it won't play, then I point back to the possibility that the functions the Aquarium is using to play the song aren't working because of a hiccup in your sound card drivers or DLL files.
"Journalism is printing what someone else does not want printed. Everything else is public relations." - George Orwell
"If voting changed anything, they'd make it illegal." - Emma Goldman
feldon34 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2010, 09:55 AM   #65
spetro
Semper Paratus
 
spetro's Avatar
 
Join Date: Dec 2009

Location: Georgia Mountains and Florida, USA
Posts: 133
I can add it and it won't play but when I go back to see if its still there...its gone(intermittently). I also think (but I might be wrong) is that there may be a conflict with the two programs on the same system. Again W764 does strange things. I've been able to fix all the hardware/software issues on my own except for this one. Again this is not a big deal for me. Just figured we hash it out here for others
spetro is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2010, 06:20 PM   #66
Dale
Banned
 
Join Date: Jun 2005

Location: Western Missouri
Posts: 960
Are you using multiple user accounts?

The file that contains the list of music to be played is
C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Roaming\Marine Aquarium 3\MA3Playlist.lst

You probably knew that already. You could try deleting it, and then when you run MA3.1, it will be recreated. Then add some songs. You might copy it here, and we might spot something wrong.
Dale is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2010, 04:53 AM   #67
spetro
Semper Paratus
 
spetro's Avatar
 
Join Date: Dec 2009

Location: Georgia Mountains and Florida, USA
Posts: 133
Originally posted by Dale:
Are you using multiple user accounts?

The file that contains the list of music to be played is
C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Roaming\Marine Aquarium 3\MA3Playlist.lst

You probably knew that already.  
^
^
^
You give me WAY to much credit
I'll give that a try!



EDIT>>>>> OK..... Every tune I was attempting to play was MP3 like C:\Users\my name\Music\My Music\Frank Zappa\Apostrophe.mp3
I found a tune that was .wma and it worked. So for whatever reason my ma3 does not like mp3, but does like .wma I also found that using wma. files, that those files remain in my play list and are not disappearing like the mp3's did.

On another note I quarantined 3.1 to a removable thumb drive. pulled the drive out and I was able to get the results listed above. Don't know why my ma3 doesn't like mp3's....but we're getting somewhere. Also I'm not sure the quarantine really did anything, just wanted to isolate the programs. I think I'm becoming more geekish!! Wooo Hooo
spetro is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2010, 08:43 AM   #68
feldon34
Forum Administrator
 
feldon34's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Rock Hill, SC
Posts: 10,897
Quarantining versions of the Aquarium from each other is done by deleting the folder Dale listed, as well as running the SachsRemove registry file.
"Journalism is printing what someone else does not want printed. Everything else is public relations." - George Orwell
"If voting changed anything, they'd make it illegal." - Emma Goldman
feldon34 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2010, 09:21 AM   #69
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,635
If it plays WMA, then the problem is probably not what I thought it was. WMA is a Microsoft format, while MP3 is a general-purpose MPEG format. Could still be a missing driver, though.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2010, 02:27 PM   #70
spetro
Semper Paratus
 
spetro's Avatar
 
Join Date: Dec 2009

Location: Georgia Mountains and Florida, USA
Posts: 133
I'll keep dinking around with it...Thanks for the help!
spetro is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 04:29 AM   #71
spetro
Semper Paratus
 
spetro's Avatar
 
Join Date: Dec 2009

Location: Georgia Mountains and Florida, USA
Posts: 133
Ok...Heres Prolific responce to my inquiry
v
v
v



Hello,



We've been working out a lot of bugs in beta and we're almost ready to release MA 3.1 (a free upgrade). This should solve your problem. Please check back at our website over the next few weeks, there will be an announcement when it is ready.



Please let me know if you have any questions,


Customer Support
Prolific Publishing, Inc.
spetro is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 06:50 AM   #72
JohnWho
Registered
 
JohnWho's Avatar
 
Join Date: Sep 2009

Location: Tampa Bay Area, Florida
Posts: 486
I guess that if you point out that you are already using MA 3.1 (a free upgrade),

they might answer further?

I'm curious - are the WMA files that do play in the same folder/directory as the MP3s that do not play?
I know you think you understand what you thought I said,
but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant!
JohnWho is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 07:57 PM   #73
spetro
Semper Paratus
 
spetro's Avatar
 
Join Date: Dec 2009

Location: Georgia Mountains and Florida, USA
Posts: 133
I copy and pasted my quotes from here in my email to them. Again...this is not a big deal to me. I was asked to post their response. Jim might have it right....I have a lost driver or something. I'll dump the whole program and start fresh on the release. If there is still an issue after that then..... plan "b" whatever that is

Yes the WMA files are in the same folder via media player/my music
spetro is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2010, 09:42 AM   #74
feldon34
Forum Administrator
 
feldon34's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Rock Hill, SC
Posts: 10,897
spetro,

Which version are you contacting SereneScreen about? Marine Aquarium 3.0, Marine Aquarium 3 Beta, or Marine Aquarium 3.1?
"Journalism is printing what someone else does not want printed. Everything else is public relations." - George Orwell
"If voting changed anything, they'd make it illegal." - Emma Goldman
feldon34 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2010, 02:21 PM   #75
JohnWho
Registered
 
JohnWho's Avatar
 
Join Date: Sep 2009

Location: Tampa Bay Area, Florida
Posts: 486
spetro's post in this thread, #49 states:

Ok...I tried all the suggestions here using 3.1 W7 64 bit.
I know you think you understand what you thought I said,
but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant!
JohnWho is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Inside: SereneScreen Fan Forum > SereneScreen Products > Marine Aquarium 3 for Windows



Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -6. The time now is 11:23 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.