Home Register Arcade Gallery Chatroom Members Search Today's Posts Mark Forums Read Log In
Go Back   Inside: SereneScreen Fan Forum > SereneScreen Products > Marine Aquarium 3 for Windows
Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 03-02-2011, 11:52 AM   #1
JEstr
Customer Service
 
Join Date: Nov 2007

Posts: 15
Panning Problem

Hey guys, this is Josh with tech support over at Prolific. I've run into a problem I've not encountered before with a PC version of 3.1. Customer says the the Pan function will not work on his comp. Had him check the settings, and his video card driver seems fine. You guys ever hear of this problem?
Customer Support
Prolific Publishing
JEstr is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 12:00 PM   #2
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,644
Is he spanning across multiple monitors?
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2011, 09:05 PM   #3
JohnWho
Registered
 
JohnWho's Avatar
 
Join Date: Sep 2009

Location: Tampa Bay Area, Florida
Posts: 486
What is the resolution setting of his monitor?
I know you think you understand what you thought I said,
but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant!
JohnWho is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2011, 04:28 PM   #4
JEstr
Customer Service
 
Join Date: Nov 2007

Posts: 15
Currently awaiting a DXDiag report from him, at which point I should have more information.
Customer Support
Prolific Publishing
JEstr is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2011, 05:14 PM   #5
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,644
Not sure if anyone here is qualified to read a DXDiag report.
There are really only two possible reasons why it wouldn't pan:
1. Panning isn't turned on (the P key).
2. The scene is already spread out so wide that the whole background is showing, and there is nothing left to pan (spanning across more than one monitor)
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2011, 05:46 PM   #6
Wizwad
Only me...
 
Wizwad's Avatar
 
Join Date: Mar 2003

Location: Essex, England
Posts: 2,575
And, just possibly, they need to re-install the latest version of DirectX.
Mark
-----------
Intel i7 930 | Asus P6X58D-E | Corsair DDR3 1600 6GB | Palit 1GB GeForce GTX460 Sonic | Enermax ERV850EWT PSU | 1.5TB WD15EARS | LG BH10LS30 BluRay| Antec 900 Case | Acer Aspire GD245HQ 23.6" | Windows 10 Professional x64
Wizwad is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2011, 07:37 PM   #7
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,644
I don't see how the version of DirectX would have any effect unless the scene is completely frozen. If the fish are moving, the background should be able to move, too.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 03:50 AM   #8
cjmaddy
Registered
 
cjmaddy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001

Location: Lancashire, UK
Posts: 7,858
Is it possible perhaps this could be another multiple monitor problem something like this one....
https://www.feldoncentral.com/forums...99&#post107999
(Though in that case it was the fish that didn't move, but the background did!)
cjmaddy is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 04:48 PM   #9
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,644
No, that was an actual bug, which I fixed long ago.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2011, 06:16 AM   #10
cjmaddy
Registered
 
cjmaddy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001

Location: Lancashire, UK
Posts: 7,858
Whatever it is, I agree with Mark.... It's always worth trying a re-install of DirectX.
I never fail to be amazed at the effect re-installing DirectX can have after experiencing visual problems.
Though trying to solve any problem when you aren't given any details, is a thankless and pointless exercise!
cjmaddy is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Inside: SereneScreen Fan Forum > SereneScreen Products > Marine Aquarium 3 for Windows



Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -6. The time now is 02:13 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.