Inside: SereneScreen Fan Forum

Inside: SereneScreen Fan Forum (https://www.feldoncentral.com/forums/index.php)
-   Marine Aquarium 3 for Mac OS X (https://www.feldoncentral.com/forums/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Marine Aquarium screen saver quits (https://www.feldoncentral.com/forums/showthread.php?t=23769)

larofthelair 12-23-2014 11:33 AM

Marine Aquarium screen saver quits
 
After the screen saver is running for a while, it quits and a default Mac screensaver starts running in its place. The Marine Aquarium screen saver quits after about 10-20 minutes (the screen goes off after one hour). I'm running Marine Aquarium 3.2.1 (874) on a MacBook Pro running Mac OS X, v. 10.9.5 (Mavericks). Any ideas why Marine Aquarium is quitting? Thanks.

Ralph 12-27-2014 03:42 PM

Only guessing as I know little about the Mac system.. But if this were to happen on Windows I would suspect a setting in Windows that starts a screen saver in xx minutes while the system thinks MA is running as a program.
In Windows we can run the MA in either mode, as a screen saver or.. a program. Perhaps... this is happening to you as well.

Michael Babin 12-29-2014 04:37 PM

Have you checked the settings in System Preferences > Desktop & Screen Saver? Is Marine Aquarium 3.2 selected? What is the value of the "Start After" setting?

When the MA screen saver quits and another one starts to run, do any messages appear in the Console?

larofthelair 01-05-2015 02:09 PM

Screen saver crashes
 
After about 6:45, the screen saver does crash. Here's what the Console says:

1/5/15 11:57:16.975 AM com.apple.launchd.peruser.502[155]: (com.apple.ScreenSaver.Engine.42800[1888]) Exited abnormally: Quit: 3

and then:

1/5/15 11:57:17.022 AM launchservicesd[74]: Application App:"ScreenSaverEngine" asn:0x0-ee0ee pid:1911 refs=5 @ 0x7fd045850440 tried to be brought forward, but isn't in fPermittedFrontApps ( ( "LSApplication:0x0-0x1001 pid=63 "loginwindow"")), so denying. : LASSession.cp #1481 SetFrontApplication() q=LSSession 100005/0x186a5 queue

and finally:

1/5/15 11:57:17.022 AM WindowServer[91]: [cps/setfront] Failed setting the front application to ScreenSaverEngine, psn 0x0-0xee0ee, securitySessionID=0x186a5, err=-13066

There's a crash report, too, if that would be interesting to anyone (over 2500 words).

larofthelair 01-05-2015 02:10 PM

Oh yeah, the screen saver is set to start after 5 minutes (which it does). But I've been invoking it using a Hot Corner.

Michael Babin 01-09-2015 06:41 PM

Yes, the crash report would be interesting. Please send it to:

mbabin@orderndev.com

Thanks.


All times are GMT -6. The time now is 10:35 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.